اکستروژن فرآیندی است که در آن پلاستیک به صورت خام وارد دستگاه شده، ذوب شده و پس از عبور کردن از قالب مورد نظر به محصولاتی همچون پروفیل های PVC، ورق های پلاستیک، دانه و … تبدیل میشود.
پیدایش دستگاه های اکسترودر به اوایل قرن 19 ام میلادی بر میگردد. مدل های مختلفی از این دستگاه با کاربرد های متنوع اختراع شد اما به دلایل مختلفی از هیچ یک در صنایع پلاستیک استفاده ای صورت نگرفت.
اگرچه اوایل قرن 20 ام و مدتی پس از اختراع انواع مختلف پلاستیک و تجاری شدن آنها اولین عملیات اسکتروژن موفقیت آمیز پلاستیک انجام گرفت.
کاربرد اسکترودر ها بسیار وسیع بوده و امروزه از آنها درصنایع غذایی، فلزی، پلاستیک و … استفاده میشود. در صنایع پلاستیک از اکسترودر ها جهت تولید انواع لوله پلاستیکی، پروفیل های PVC، حوزینگ های الکترونیکی و … استفاده میشود.

اکسترودر- شرکت دوران فیدار مهام

اکسترودر

در صنایعی مانند قالبگیری دورانی ممکن است تولید کننـده بخواهـد مخـازن رنگـی یـا چنـد لایـه تولیـد نمایـد که با استفاده از اکسترودر ها میتوان به خروجی مورد نظر رسید.پلی استر، پت و انواع گرید پلی اتیلن (سبک، نیمه سنگین و سنگین) از مواد اولیه ای هستند که میتوانند جهت تولید محصول در اکسترودر ها استفاده شوند.

اکسترودر ها جهت تولید پروفیل ها با هر طولی مناسب اند و به دلیل داغ بودن خروجی تولید کننده میتواند تغییراتی به دلخواه خود در آن اعمال کند. میزان هدر رفت مواد در فرآیند اکستروژن نیز بسیار کم بوده و اضافات تولید را میتوان جمع آوری کرده و از آنها برای تولید محصول استفاده کرد.
در قالبگیری دورانی (روتیشنال مولدینگ) اکسترودر ها برای اضافه کردن رنگ به مواد اولیه جهت تولید محصولات رنگی، اضافه کردن افزونه ها جهت بهبود خواص مواد و تولید محصولات چند لایه استفاده می شود.

اکسترودر- شرکت دوران فیدار مهام

نحوه کار اکسترودر به این صورت است که ابتدا پلاستیک خام به صورت دانه در قیف تغذیه ریخته شده، وارد لوله انتقال میشود، با چرخش مارپیچ به جلو حرکت کرده، توسط حرارت دهنده ها ذوب میشوند و پس از عبور قالب، محصول نهایی تولید میشود.

مشاوره رایگان و ثبت سفارش